недеља, 10. фебруар 2013.

Ono cega nismo svesni upravlja nama

Jedna afirmacija Lujze Hej glasi ovako: "U mom svetu, sve je dobro".

Dugo nisam mogla da razumem ovu afirmaciju, ali danas na to gledam ovako... U svima nama postoje neka uverenja kojih nismo svesni. Kada necega nismo svesni, ne mozemo da ga menjamo - ali ono vlada nama. Zato, kada mi se dogodi nesto lose, u prilici sam da osvestim uverenje koje je dovelo do tog nemilog dogadjaja. I to je ono sto je dobro, jer kada ga osvestim, imam priliku da se zanimam njime. Da vidim da li je moje uverenje ispravno i da li je tako jedino ispravno. A kada pronadjem nesto sto bih mogla da zamenim u tom verovanju, pravim novu afirmaciju - i menjam svoju tacku privlacenja :).

Zasluzujem unutrasnji mir

"Da li verujes da zasluzujes mir i spokoj? Ako ne verujes, neces sebi ni dopustiti da ih imas. Sada se pogledaj u ogledalo i reci: "Ja zasluzujem unutrasnji mir i prihvatam ga sada". Reci to nekoliko puta."

Lujza Hej 

Povremeno vracanje starih obrazaca misljenja/ponasanja je normalan deo procesa

Ja sam strpljiva sa sobom u procesu promene. Pruzam podrsku sebi i novim optimisticnim mislima kada stari obrasci misljenja pokusaju da "se vrate na vlast".

Nemojte da kritikujete sebe ako utvrdite da stari nacin misljenja i dalje nije u potpunosti postao Vasa proslost. Niste ni prohodali ni progovorili iz prvog pokusaja, ali niste ni odustali, zar ne? Imajte strpljenja za sebe. Povremeno vracanje na stari nacin funkcionisanja je normalan deo procesa preobrazaja. Samo, kad god osvestite da ste skliznuli u stari nacin razmisljanja, suprotstavite mu pozitivnu misao u koju mozete da poverujete. Vremenom, novi nacin razmisljanja ce postati dominantan.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...