уторак, 10. децембар 2013.

Sve je afirmacija

Afirmisati znaci potvrditi (da je nesto takvo kakvim ga vidite). Sve sto tokom dana pomislite, izgovorite i ucinite jeste afiramcija. Potvrdjujete da je to takvo u Vasem zivotu i dobijate jos toga, jos i jos. Zato je veoma vazno promeniti kompletan nacin razmisljanja i reagovanja da bismo dobili zeljene rezultate i da bi oni bili dugorocni. Naravno, za to je potrebno vreme, strpljenje i upornost. Podrzite sebe.

Npr. zelite da popravite odnos sa partnerom. Afirmisete da sada uzivate u idilicnoj vezi, ali... posle toga razmisljate o partnerovim manama, izvicete se na prvu glupost koju ucini, verujete da "vuk dlaku menja ali cud nikada", da su svi muskarci/zene iste (u negativnom smislu), pravite ljubomorne scene (ili "filmove" u svojoj masti), itd... Na taj nacin kratko vreme potvrdjujete da ste srecni u vezi, ali dominantno potvrdjujete da ste nezadovoljni. I dobijate jos onoga sto je dominantna vibracija (uverenje) o toj temi. Ukoliko zaista zelite da stvari krenu u boljem smeru: prisecajte se kako Vam je bilo lepo na pocetku veze, razmisljajte o osobinama koje kod partnera cenite, pre nego sto se iznervirate oko gluposti "ugrizite se za jezik" i ocutite (mozete u sebi da ponavljate bilo koje reci koje Vam popravljaju raspolozenje, kod mene najbolji efekat imaju reci "hvala, volim te"), prestanite da razgovarate sa prijateljima kako ne valja ovo i ono, kada krenete da brinete (briga je planiranje buducnosti) ili prebacite misli na nesto sasvim drugo kako biste ostali neutralni (to je vec pozitivnija vibracija) ili ponavljajte i pokusajte da uverite sebe da ocekujete najbolje od ove situacije.

Na taj nacin dominantna vibracija se postepeno menja iz negativne u pozitivnu i situacija se preokrece na bolje. Kada se uhvatite u mislima "ali situacija je i dalje ista" recite sebi "ja sada menjam svoje misli, menjam svoja ocekivanja, situacija je sada vec bolja nego pre, vec privlacim poboljsanje, ono mi stize".

Ponovicu jos jednom, jer mislim da je ovo zaista vazno: sve sto pomislimo, izgovorimo i ucinimo je afirmacija, sve se racuna. Kako kazu u Abrahamovom ucenju: sto bolje, tim bolje; sto gore, tim gore.


Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...