уторак, 11. јун 2013.

Afirmacije u negativnom kontekstu

U svim tekstovima se navodi da afirmacije treba da budu izgovorene u pozitivnom kontekstu. Medjutim, i kod same Lujze Hej, naisla sam na nekoliko afirmacija izgovorenih u negativnom kontekstu, sto mi nije bilo  jasno. Narocito sam se zainteresovala za ovo pitanje kada sam otkrila da jedna afirmacija izgovorena u negativnom kontekstu na mene zapravo deluje pozitivno: "Nisam ni premalo ni previse; ne treba nikome da se dokazujem (Lujza Hej)". Nisam uspela da pronadjem tekst koji to objasnjava, ali stvorila sam neku svoju logiku. Sada cu je podeliti sa vama.

Da bi nesto bilo privuceno u nas zivot, neophodno je da vibracija toga bude dovoljno jaka. I misli i osecanja su energija i imaju svoju vibraciju, ali osecanja imaju jacu vibraciju od same misli. U ovom tekstu http://afirmacijamadolepsegzivota.blogspot.com/2013/02/osecanja-su-kljuc.html  naponemula sam da osecanjima privlacimo, a ne samim mislima. Od pukog izgovaranja afirmacija nemamo nista. Sto su jaca nasa osecanja, jaca je i tacka privlacenja.

Kada izgovorim afirmaciju "vise nemam zdravstvene probleme", ja svakako osecam odredjenu dozu opustenosti i pozitivnosti u odnosu na afirmaciju "moje zdravlje je lose". Medjutim, kada afirmisem "moje zdravlje je savrseno" to ima mnogo jacu emociju, a samim tim i tacku privlacenja u odnosu na afimaciju "vise nemam zdravstvene probleme". 

Ponekad prosto ne znam kako da u potpunosti izbegnem negaciju, a zelim to nesto da kazem. Mislim da je onda u redu da je koristim, ali da je "upakujem" uz afirmacije koje su u potpuno u pozitivnom kontekstu.

Ja imam pravo da odlucujem o sopstvenom zivotu i ne moram nikome da se pravdam. Zivim svoj zivot onako kako ja mislim da treba i dopustam drugim ljudima da svoje zivote zive onako kako oni misle da treba. 
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...