среда, 13. фебруар 2013.

Koliko dugo treba raditi afirmacije?

Mnogi od nas se pitaju koliko dugo treba raditi afirmacije. Zakon privlacnosti kaze da ce se zelja manifestovati kada se nasa vibracija u potpunosti izravna sa vibracijom zelje. Dakle, kada se to dogodi (kada procenimo da se to dogodilo), mogli bismo prestati da radimo afirmaciju.

Medjutim, ja se pitam, zbog cega bismo uopste zeleli da prestanemo da je radimo? Afirmacije mi pomazu da svoju vibraciju odrzavam dominantno pozitivnom. Cak i kada mi se tokom nekog dana ne dogodi nista konkretno lepo, uz pomoc afirmacija imam osecaj da se nesto lepo dogodilo i toga dana. Nista ne postoji tamo negde, sve je u nama. I, kada nam se zelja manifestuje, mozemo pozeleti jos malo da ulepsamo situaciju, uvek moze jos malo bolje (pri tome ne mislim na zadovoljavanje Ega koji trazi jos, jos i jos - nego da zadovoljimo zelju srca, da nasa situacija bude jos potpunija, za nijansu iskrenija, za nijansu "dublja").

Tako da, ja mislim da nema razloga ni da prestajemo da radimo mentalne vezbe, to mi vise deluje kao lenjost uma.

Primetite "znakove kraj puta"

Dok uzivamo u afirmacijama (ili bilo kojoj drugoj mentalnoj vezbi pomocu koje menjamo sebe, svoja uverenja) i cekamo manifestaciju nase zelje, primetimo male dokaze da ovo deluje. Nemojmo propustati da im poklonimo paznju, da budemo zahvalni na njima. Nemojmo odmahivati rukom i govoriti: "Lepo je to, ali ja zelim nesto mnogo vise". Doci ce i to vise, ali neophodno je da budemo zahvalni za ono sto usput dobijamo.

Kada smo zahvalni, Univerzumu saljemo poruku da zelimo jos toga. Kada nismo zahvalni, Univerzumu saljemo poruku da mi to ustvari ne zelimo. Ponavljam, nase ponasanje treba da bude uskladjeno sa onim sto afirmisemo.
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...