уторак, 22. октобар 2013.

Uskladjenost dela i misli

U nekim slucajevima dovoljno je imati odredjeno uverenje da bismo privlacili odredjene ljude i okolnosti (npr. ako verujemo da su zene/muskarci takvi i takvi privlacicemo one koji odgovaraju nasem verovanju, ako (ne)verujemo u prijateljstvo privlacicemo ljude koji oslikavaju nase verovanje, ako (ne)verujemo da se posao dobija samo preko veze privlacicemo poslovne prilike koje oslikavaju nase verovanje).

Medjutim, postoje i one zelje na kojima, uz mentalni rad, moramo da ulozimo i fizicki rad. Ukoliko ja afirmisem da cu poloziti (tj. sam polozila) ispit, putem ZP mogu da privucem situaciju da je profesor prema meni naklonjen, da izvucem pitanja koja mi odgovaraju, da imam samopuzdanje i dobijem visu ocenu. Ali, da bi mi se zelja ispunila, moram da sednem i ucim. Ili, moram da se prijavim na konkurs za posao, a ne da odmahenm rukom i kazem da ga i tako necu dobiti, moram i da imam (ili steknem) kvalifikacije za taj posao.

Dakle, nase reakcije i ono sto afirmisemo moraju da budu uskladjeni. Ukoliko to nije slucaj, moje verovanje nije iskreno, nije dovoljno jako; i zelja se nece manifestovati. U jednom trenutku, kada osetimo da je nase novo verovanje dovoljno jako, treba da skupimo hrabrosti i postupimo u skladu sa novim verovanjem. Tada ce ZP poceti da ostvaruje nasu zelju.
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...