уторак, 26. фебруар 2013.

Nemojte prerano prestati sa afirmisanjem

Kada nasa zelja pocne lagano da se manifestuje, moze se dogoditi da prestanemo da radimo afirmaciju. Pomislimo: "Eto, proces je poceo, sada mozemo da predjemo na nesto drugo". Treba imati na umu da manifestacija odgovara jacini vere koju imamo u ono sto afirmisemo. Ukoliko uspostavimo blagu veru, pocece da se desavaju situacije koje blago odgovaraju nasoj zelji. Ukoliko u tom trenutku prestanemo da radimo afirmaciju, manifestacija ce se zadrzati na tom blagom obliku i zapitacemo se zasto je proces odjednom stao, zasto se manifestacija ne ispunjava u potpunosti.

Dakle, radite afirmaciju dokle god u potpunosti ne poverujete u nju, dokle god u potpunosti ne osetite kao da je Vasa zelja vec ispunjena.

Podsvest me vodi ka ispinjenju zelje

"Beskrajna umnost koja je rodila zelju pruza mi savrsen plan za ostvarivanje te zelje. Svestan sam da unutrasnja mudrost moje podsvesti priprema pravi odgovor i da ce moja unutrasnja osecanja i teznje naci svoju materijalizaciju u spoljnom svetu. Prozimaju me mir, uravnotezenost i sklad."

Dzozef Marfi

Emocionalna inteligencija: Ljubav prema sebi-šta nije i šta jeste?

Predstavljam Vam jedan sjajan tekst sa bloga Emocionalna inteligencija, samo kliklite na link oznacen crvenim slovima i uzivajte!

Emocionalna inteligencija: Ljubav prema sebi-šta nije i šta jeste?: Ljubav prema sebi je u osnovi kvalitetnog i ispunjenog života. Bez nje nema ni ljubavi prema drugima, nema zadovoljstva u životu, nema kva...

Odupiranje Uma

Nas Um/Ego je veoma mudar i u stanju je da pronadje razlicite nacine da nas odvrati od promene misaonih obrazaca. Problem je u tome sto se mi poistovecujemo sa Umom, on je preuzeo primat nad nama, cvrsto se vezao za stare misaone obrasce i plasi se da ih pusti.

Uzivala sam u afirmacijama i njihovim laganim manifestacijama. Odjednom, primetila sam da mi je postalo jako tesko, skoro nemoguce, da se skoncentrisem prilikom izgovaranja afirmacija. Pocela sam da odlazem njihovo izgovaranje... samo da uradim ovo, i jos ovo, onda cu ih izgovarati... Jutros sam se probudila i shvatila da ih nekoliko dana uopste nisam izgovarala! Um je pronasao nacin da me zavara, da me odvuce od afirmacija i fokusiranja na ono sto je pozitivno u mom zivotu. Ali, ja nisam moj Um; ja sam onaj ko poseduje taj Um i ko ima moc da rukovodi njime.

Zato, kad god primetim da je zaigrao neku svoju igru, da me odvlaci od zeljenih promena - ponovo skupim snagu i uzimam stvar u svoje ruke. 


Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...