недеља, 29. јун 2014.

Greske u razumevanju afirmacija/vizualizacija

Ono sto ja smatram greskama u razumevanju i primeni afirmacija i vizualizacija jesu ideje da:
1. pravilno izgovorene reci i zamisljene slike jesu ono sto privlaci zeljeno
2. potrebno je svakodnevno raditi afirmacije i vizualizacije dokle god se zeljeno ne ostvari
3. afirmacijama i vizualizacijama direktno uticemo na proces privlacenja zeljenog

Vibracija/emocija jesu ono cime (ne)dopustamo da nam zeljeno dodje u zivot
Jedna od stvari koje nam sugerisu zagovornici Zakona privlacenja jeste da je tokom dosadasnjeg zivota vecina ljudi razmisljala na pogresan nacin. Razmisljali smo o onome sto ne zelimo, umesto da razmisljamo o onome sto zelimo. Sada treba da zamisljamo ono sto zelimo u prvom licu, pozitivnom obliku i sadasnjem vremenu. Prethodna recenica jeste istinita, ali ZP ne funkcionise zbog reci, nego zbog emocija koje te reci u nama izazivaju. To znaci da se zeljena promena ne desava sve do trenutka dok se u nama, u trenucima kada radimo afirmacije/vizualizacije, ne probude osecanja koja bismo imali kada bi nam se zeljeno ostvarilo.

Proces odrzavanja vibracije treba da bude prirodan, spontan
Jedno od pravila Zakona privlacnosti glasi "ono cemu pridajemo paznju se uvecava, ono sto ignorisemo se smanjuje i vremenom nestaje". I ova tvrdnja je tacna, ali to ne znaci da afirmacije i vizualizacije treba koristiti kao sredstvo za poklanjanje paznje onome sto zelimo, radi uvecanja njegove vibracije u nama, te radi privlacenja. Ukoliko ih koristimo na ovaj nacin, zapravo konstantno potvrdjujemo da zeljeno jos uvek nije prisutno u nasem zivotu, vibriramo nedostatak i zeljeno ne moze da nam stigne. Kada nam je nesto vazno, mi tome prirodno, spontano pridajemo paznju. Nekoj temi povremeno, nekoj cesto, ali to je sasvim dovoljno za manifestaciju.

Zivot/Bog/Univerzum radi na nasim zeljama od trenutka kada ih pozelimo, dokle god se ne ostvare
Onog trenutka kada nesto pozelimo (ili se zabrinemo da bi moglo da se dogodi) Univerzum pocinje da radi na tome. Pocinje da prikuplja misli, ideje, odgovore na pitanja, ljude, sredstva i prilike putem kojih mozemo da ostvarimo sve ono sto smo pokrenuli. To je proces koji, nakon sto se pokrene, nastavlja da se odvija bez obzira na nasu volju i bez obzira na to da li radimo afirmacije i vizualizacije ili ne. Dakle, proces "slaganja kockica" se desava bez obzira na to da li radimo afirmacije i vizualizacije.

Sta afirmacije i vizualizacije jesu? S' obzirom na to da su afirmacije sve misli koje pomislimo i da su vizualizacije sve slike koje zamislimo - radimo ih non stop. Ali u kontenstu teksta, pod afirmacijama i vizualizacijama podrazumevam unapred odredjene i uvezbane misli i slike vezane za nase zelje.
Ono cemu afirmacije i vizualizacije sluze jeste podizanje vibracije, a kao posledica visoke vibracije u zivot pocinju da nam dolaze prilike za ostvarenje zeljenog. Takodje, afirmacije i vizualizacije nas inspirisu na akciju. Usled visoke vibracije postajemo prijemcivi za konstruktivne ideje vezane za nase zelje i svaku aktivnost koju treba da ucinimo, sa visokom vibracijom cinimo mnogo lakse nego sto je to slucaj kada je nasa vibracija niska.

Kako ja primenjujem afirmacije i vizualizacije?
U pocetku, nekoliko dana ili nedelja svakodnevno radim afirmacije, kako bi ih upamtila. Nakon tog perioda, koristim ih samo onda kada spontano pomislim na zelju. Zaustavim negativne misli ukoliko naidju (brojim od 17 do 0), a zatim pocnem da radim afirmacije onoliko dugo koliko je potrebno da zaista pocnem da se osecam dobro. Kada zaista pocnem da se osecam dobro, znam da sam podigla svoju vibraciju, da sam se dovela u stanje dopustanja zeljenog. A onda, nastavim da zivim svoj zivot, da radim neke druge stvari i da mislim na neke druge stvari.

Nas zadatak je samo da pazimo na svoju vibraciju, da je emotivnim uzivljavanjem u pozitivne misli i slike podizemo i (ili) odrzavamo visokom i na taj nacin drzimo sebe u stanju dopustanja. Sto duze uspevamo sebe da odrzimo na visokoj vibraciji trudeci se iz dana u dan (afirmacijama, vizualizacijama, zahvalnoscu, trazeci nesto dobro u svemu, odustajuci od onih ponasanja od kojih se osecamo lose - kritikovanje, nerviranje za sve i svasta, brigom), time vise dopustamo da nam se otvaraju vrata zeljenih manifestacija.

Na kraju zelim da naglasim jos jednu bitnu stvar. Sve sto pokrenemo i vibraciono se uskladimo sa tim desava se sa vremenskim zakasnjenjem. Ono sto nam se sada desava posledica je vibracije koju smo imali u prethodnom periodu (prethodnih dana, nedelja, meseci); a buduca desavanja zavise od toga kakvu vibraciju emitujemo u sadasnjem trenutku. Kada pomislite na to kako vam se zeljeno jos nije ostvarilo, kako mozda jos nema ni naznaka da ce se ostvariti, setite se da se manifestacija uvek desava sa zakasnjenjem. Dajte vremena svojim manifestacijama.


Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...