петак, 1. фебруар 2013.

Ponekad se situacija pogorsa

Ponekad se desava da se, kada zapocnemo rad sa odredjenom afirmacijom, situacija pogorsa. Nije pravilo, ali moze da se dogodi kada radimo afirmacije u oblasti u kojoj imamo previse otpora. Medjutim, nemojte dozvoliti da Vas to uplasi i da odustanete. Imajte na umu da je to normalan tok rada na sebi.

Kako afirmacijama ne "lecimo" posledice (trenutno nezadovoljavajucu stvarnost), nego delujemo na uzrok trenutne situacije (uverenja), celo nase telo reaguje. Ponekad, na videlo izlaze i ona uverenja kojih nismo bili ni svesni da postoje. Pojacavaju se strahovi vezani za konkretnu situaciju, nervoza, kod nekih ljudi se desavaju i telesne reakcije (npr. ja kada izgovaram afirmaciju u vezi koje imam jake otpore, vilica pocne jako da me boli, kao da telo bukvalno pokusava da me spreci da izgovorim afirmaciju).

Lujza Hej to veoma slikovito objasnjava, pa cu se posluziti njenim primerom. Zamislite da se pred Vama nalazi tepsija u kojoj ste pekli pecenje. Prljava je, svasta je natalozeno u njoj, ali situacija ipak nije toliko losa. Kada pocnete da ribate tepsiju, situacija se pogorsava. Voda je crna, svuda plivaj komadici hrane koji su se zapekli na tepsiji; i sto vise zuljate situacija je sve gora. Medjutim, kada tepsiju dobro oribate, promenite vodu nekoliko puta, ona je cista i lepa.

Isto se desava i sa nasim bicem kada radimo afirmacije. U nekim slucajevima, telo se bas pobudi i situacija se pogorsa. Za telo je to sok, jer ranije nismo razmisljali na taj (novi) nacin. Medjutim, kada dovoljno puta izgovorimo afirmaciju, kada ispliva na povrsinu sve sto moze da ispliva i kada ostanemo uporni u nemeri da se oslobodimo ogranicavajucih uverenja - u nama nastaje mir u srcu i umu.

Нема коментара:

Постави коментар

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...