понедељак, 3. август 2015.

Da li su afirmacije dovoljne za promenu uverenja?

Afirmacije jesu jedan od osnovnih, ako ne i osnovni alat za menjanje uverenja. Ali, da li su dovoljne? Po mom iskustvu, nekad jesu; ali nekad i nisu.
Afirmacije koje daju rezultate jesu one misli koje su pozitivnije od stanja u kome se trenutno nalazimo, ali sa kojima mozemo da se slozimo. To nas dovodi do zakljucka da nam od pomoci moze biti sav materijal koji obradjuje temu u vezi koje zelimo da promenimo uverenja; a koji opet nije previse pozitivan u odnosu na stanje u kome se nalazimo u datom trenutku. Clanci, knjige, predavanja, razgovor sa ljudima kojima ide u zivotu ono sto zelimo da i nama krene mogu da nam budu od velike koristi.
Postavlja se i pitanje da li su nam psiholozi i psihijatri uopste potrebni, kad je nas zivot u nasim rukama. Ja smatram da jesu. Nekad su uverenja toliko duboka da ne uspevamo ni da ih osvestimo, ili su izrazito snazna. Takodje, neki ljudi su doziveli traume u tim slucajevima, razgovor sa strucnjakom moze da bude od velike pomoci. Sve sto nam objasnjava stanje u kome se nalazimo, moze i da olaksa nasem svesnom umu da razume afirmacije; kao i da bude od velike pomoci da se jednog dana ne bismo opet nasli u istoj situaciji.

Нема коментара:

Постави коментар

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...