понедељак, 3. август 2015.

Gde je moj fokus?

S' obzirom na to da fokusom emitujemo energiju, veoma je važno osvestimo gde nam je fokus većinu vremena.
Da li Vam se dogodilo da "ničim izazvani" počnete da se osećate loše? Odjednom osetite grč u stomaku, unervozite se, možda ste postali svadjalački nastrojeni, možda Vas je obuzeo strah, zebnja... a ne znate šta je uzrok tome. EMOCIJA JE UVEK POSLEDICA MISLI NA KOJU SMO SE FOKUSIRALI. Tokom dana obavljamo zaista mnogo poslova i mislimo nekoliko desetina hiljada misli, da ih je prosto nemoguće primetiti sve. Pogotovo kada uzmemo u obzir brzinu kojom mozak "skače" sa teme na temu. Neretko sami sa sobom vodimo toliko tih razgovor da ga i ne osvestimo; ali telo reaguje i pokrenu se (ako su misli negativne) neprijatna osećanja. I tako, 10-15 minuta radimo afirmacije i vizualizacije; a neretko mnogo duže i više puta na dan se "zakačimo" za misli koje stižu iz podsvesti i veći deo fokusa stavljamo na neželjeno. Takodje, češće postupamo u sladu sa mislima iz podsvesti jer su za njih vezana snažna osećanja, pa to dodatno učvršćuje nisku vibraciju. Na taj način, frekvencija vibracija nam je češće niska nego visoka.
Kako osvestiti gde nam je fokus? Ima više načina, ja ću navesti tri.
Prvi je meditacija. Svakodnevnim meditiranjem umirujemo um, tj. kovitlac misli, pa nam postaje lakše da primetimo gde nam misli lutaju.
Drugi način je da pratimo šta nam se svakodnevno događaja u životu, pogotovo u oblastima u kojima nastojimo da napravimo promenu.
I treći način jeste da obraćamo pažnju na osećanja tokom dana. Kad god primetimo da se osećamo loše, zapitajmo se "o čemu ja to razmišljam?" Odgovor možda neće stići istog trenutka . Ali ako zastanete i uporno se vraćate na to pitanje, na kraju ćete uspeti da osvestite misli koje su uzrokovale neprijatno osećanje. Nekad mi podje za rukom da osvestim o čemu sam razmišljala i nekoliko sati ranije, ako budem dovoljno uporna u tome.

Нема коментара:

Постави коментар

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...